f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
Na vrh

U očima kulTure svi smo jednaki

Turistička tura kulTura je avantura baš za svakoga – oblikovana je po mjeri svakog posjetitelja, prije svega osoba s tjelesnim invaliditetom.

Projekt kulTura koji je zamišljen kao cool tura kojom će se uz atraktivnu kulturnu baštinu predstaviti i vrhunska lokalna ponuda i tradicionalni obrti, ima dodanu vrijednost jer je prilagođena osobama s tjelesnim invaliditetom. Grad Jastrebarsko i Općina Črnomelj tako su prvi među 50-ak manjih gradova uz slovensko-hrvatsku granicu koji su osobama s tjelesnim invaliditetom omogućili turistički doživljaj.

U sklopa projekta stoga je osiguran pristup objektima osobama u invalidskim kolicima, nabavljene su mobilne rampe za svladavanje visinske razlike stepenica i olakšan pristup teško pokretljivim osobama i osobama u invalidskim kolicima. Također, osmišljeni su posebni scenariji razgledavanja, a turistički vodiči su obučeni za stručno vođenje osoba s tjelesnim invaliditetom. U Jastrebarskom i Črnomlju time je dodatno podignuta kvaliteta kulturne i turističke ponude, a samim projektom kulTura podignuta je i kvaliteta cijelog pograničnog područja Hrvatske i Slovenije.

U Jastrebarskom su mobilne rampe postavljene na ukupno osam lokacija od čega su tri na lokacijama objekata kulturne baštine, pet na lokacijama ugostiteljskih objekata koji se nalaze na turističkoj ruti kulTure i jedna u Info centru Jaska.

Popis lokacija u Jastrebarskom:

  1. Franjevački samostan i crkva Blažene Djevice Marije, Ulica bana Tome Erdödya Bakača 53
  2. Bačvarski obrt obitelji Golub, Dr. Franje Tuđmana 16
  3. Crkva Sv. Nikole biskupa Trg kardinala Alojzija Stepinca 1
  4. Slastičarnica Jaska, Ulica Braće Kazić 7
  5. Restoran K Lojzeku, Trg J. J. Strossmayera 12
  6. Cafe CafeTrg, J.J. Strossmayera 4
  7. Caffe bar Haustor, Ulica Braće Kazić 12
  8. Caffe bar Urban, Dr. Franje Tuđmana 14
  9. Info centar Jaska, Vladka Mačeka 2

Općina Črnomelj također je postavila ukupno deset mobilnih rampi, od čega ih je osam na lokacijama objekata kulturne baštine.

Popis lokacija u Črnomlju:

  1. TIC Črnomelj – Trg svobode 3, Črnomelj
  2. Crkva svetog Petra – Petrov trg
  3. Glazbena škola – Ulica Mirana Jarca 2
  4. Mjesna muzejska zbirka – Ulica Mirana Jarca 3
  5. Crkva svetog Duha – Ulica Mirana Jarca 20
  6. Pastoralni centar – Ulica Mirana Jarca 5

Projekt Baština Jaske i Črnomlja također može biti ˈcoolˈ. Za sve. (kulTura) pokazao je u svim segmentima da kultura zaista nema granica. Projekt je u okviru Programa suradnje Interreg V A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014. – 2020. sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Post a Comment

You don't have permission to register