f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
Na vrh

Turistički vodiči iz Jastrebarskog i Črnomlja obišli turističku turu kulTura

U sklopu provedbe EU projekta „Baština Jaske i Črnomlja također može biti ’cool’. Za sve.“ Akronim projekta: kulTura, jučer je u Jastrebarskom održan 4. modul predavanja za licencirane turističke vodiče sa područja Jastrebarskog i Črnomlja.

Stručno osposobljavanje uključuje 20-satni program edukacije za turističke vodiče sa naglaskom na vođenje osoba s funkcionalnim ograničenjima. Edukacija je namijenjena turističkim vodičima kako bi se što bolje pripremili za komunikaciju te empatično i s razumijevanjem ophodili sa navedenom ciljnom skupinom. Na početku radionice u vijećnici Grada Jastrebarsko održana je uvodna prezentacija na temu Pravilan pristup turistima s invaliditetom i prilagodba turističkih tura nakon čega su sudionici uz stručno vodstvo obišli turističku turu kulTura i objekte opremljene mobilnim rampama za olakšani pristup osoba s funkcionalnim ograničenjima. Cilj ove radionice bila je primjena teorijskog dijela interpretacije (storyteling) baštine i prezentacija kulturno-turističkog proizvoda kulTura. Cjelokupno stručno osposobljavanje organizirao je projektni partner Libertas međunarodno sveučilište, dok su stručno vođenje na terenu vodili gđa Zvjezdana Domladovac, jaskanski turistički vodič i g. Siniša Kekić, suradnik na projektu iz agencije za osobe s funkcionalnim ograničenjima.

Provedba projekta na kojem je Grad Jastrebarsko vodeći partner, a Turistička zajednica grada Jastrebarskog jedan od partnera, traje do kraja ove godine.

Post a Comment

You don't have permission to register