f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me

Zagreb
Oblačno
  • hr
  • sl
Na vrh

Predstavljen EU projekt “kulTura” vrijedan 1,3 milijuna eura

22.08.2018. U Črnomlju, u srijedu 22. kolovoza 2018. godine, održana je press konferencija za predstavnike medija povodom predstavljanja europskog projekta Interreg SI-HRV. Naime, predstavljen je prekogranični turistički proizvod u suradnji s općinom Črnomelj, a na press konferenciji sudjelovali su partneri projekta koji je ovom prilikom predstavljen široj slovenskoj i hrvatskoj javnosti.

Grad Jastrebarsko u suradnji s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog predstavio je aktivnosti koje će se provesti kroz projekt Interreg, KulTura, a glavna turistička atrakcija koja će bit će izgrađena kroz ovaj projekt jest turističko informativni centar za posjetitelje u Jastrebarskom. Info centar u gradu će povećati profesionalizaciju turizma, bolju kvalitetu usluga te mogućnost predstavljanja prekograničnog nasljeđa i proizvoda Črnomlja. Također će se izgraditi paviljon u perivoju dvorca Erdody s ciljem revitalizacije dvorca. Ovaj projekt privući će prve posjetitelje proizvoda kulTura u Jastrebarsko i Črnomelj.

Istovremeno želi se stvoriti nacionalno okruženje i tržištite osvijestiti o Jastrebarskom, Črnomlju i drugim malim gradovima duž granice kao gradovima s turističkom ambicijom i perspektivom. Stjecanje atraktivnog prekograničnog turističkog proizvoda trebalo bi privući posjetitelje u Jastrebarsko, impresionirati ih te ih zadržati u gradu barem 2-3 sata. Trenutno samo središte grada i dvorac nisu stvarni prozvodi zbog čega je Jastrebarsko kao turististička destinacija samo tranzitna destinacija mnogim turista kroz ljetne mjesece prema Jadranu. Ovaj projekt Jastrebarsko će učiniti i prvim gradom u Hrvatskoj s titulom prijatelja turistima s posebnim potrebama.

Press konferencija za predstavnike medija od strane Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice grada Jastrebarskog bit će organizirana u jesen, kao i za širu javnost, te će biti otvorena i za lokalno stanovništvo.

Partneri ovog projekta ukupne vrijednosti 1.316.243 eura, od čega je čak 85% novčanih sredstava osigurano od strane Europske Unije, su: Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Općina Črnomelj, Razvojno informacijski centar Bela Krajina, Univerza v Ljubljani te Libertas međunarodno sveučilište, a vodeći partner je Grad Jastrebarsko.

Video prilog pogledajte ovdje.

Post a Comment

You don't have permission to register