f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
Na vrh

Predstavljen EU projekt “kulTura” vrijedan 1,3 milijuna eura

22.08.2018. U Črnomlju, u srijedu 22. kolovoza 2018. godine, održana je press konferencija za predstavnike medija povodom predstavljanja europskog projekta Interreg SI-HRV. Naime, predstavljen je prekogranični turistički proizvod u suradnji s općinom Črnomelj, a na press konferenciji sudjelovali su partneri projekta koji je ovom prilikom predstavljen široj slovenskoj i hrvatskoj javnosti.

Grad Jastrebarsko u suradnji s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog predstavio je aktivnosti koje će se provesti kroz projekt Interreg, KulTura, a glavna turistička atrakcija koja će bit će izgrađena kroz ovaj projekt jest turističko informativni centar za posjetitelje u Jastrebarskom. Info centar u gradu će povećati profesionalizaciju turizma, bolju kvalitetu usluga te mogućnost predstavljanja prekograničnog nasljeđa i proizvoda Črnomlja. Također će se izgraditi paviljon u perivoju dvorca Erdody s ciljem revitalizacije dvorca. Ovaj projekt privući će prve posjetitelje proizvoda kulTura u Jastrebarsko i Črnomelj.

Istovremeno želi se stvoriti nacionalno okruženje i tržištite osvijestiti o Jastrebarskom, Črnomlju i drugim malim gradovima duž granice kao gradovima s turističkom ambicijom i perspektivom. Stjecanje atraktivnog prekograničnog turističkog proizvoda trebalo bi privući posjetitelje u Jastrebarsko, impresionirati ih te ih zadržati u gradu barem 2-3 sata. Trenutno samo središte grada i dvorac nisu stvarni prozvodi zbog čega je Jastrebarsko kao turististička destinacija samo tranzitna destinacija mnogim turista kroz ljetne mjesece prema Jadranu. Ovaj projekt Jastrebarsko će učiniti i prvim gradom u Hrvatskoj s titulom prijatelja turistima s posebnim potrebama.

Press konferencija za predstavnike medija od strane Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice grada Jastrebarskog bit će organizirana u jesen, kao i za širu javnost, te će biti otvorena i za lokalno stanovništvo.

Partneri ovog projekta ukupne vrijednosti 1.316.243 eura, od čega je čak 85% novčanih sredstava osigurano od strane Europske Unije, su: Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Općina Črnomelj, Razvojno informacijski centar Bela Krajina, Univerza v Ljubljani te Libertas međunarodno sveučilište, a vodeći partner je Grad Jastrebarsko.

Video prilog pogledajte ovdje.

Post a Comment

You don't have permission to register