f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
Na vrh

Održana digitalna radionica za testiranje proizvoda kulTura

Digitalna radionica za testiranje proizvoda kulTura (webinar) namijenjena osobama s tjelesnim invaliditetom, u organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, održana je 17. prosinca 2020. u 12:30 sati, putem Zoom aplikacije.

Na stručnom webinaru predstavljen je projekt kulTura koji je suradnja između Grada Jastrebarskog i Općine Črnomelj u Sloveniji, s posebnim osvrtom na elemente odnosno načine na koje je tura kulTura prilagođena osobama s tjelesnim invaliditetom.

Dostupnost ture kulTura ogleda se u tome što je osobama u invalidskim kolicima osiguran pristup kulturnim objektima, nabavljene su mobilne rampe za svladavanje visinske razlike stepenica (16 kom u Jastrebarskom, 10 kom u Črnomlju) te je olakšan pristup teško pokretljivim osobama.

Osim infrastrukture, osigurano je i stručno osposobljavanje lokalnih vodiča-interpretatora za vođenje osoba s tjelesnim invaliditetom prilikom čega su naučili: što je pristupačni turizam, primjere dobrog i lošeg pristupačnog turizma, kako izgleda ispravan pristup osobi s invaliditetom te kako se postavljaju i izvode tura za osobe s ograničenom pokretljivošću.

Zbog činjenice da projekt kulTura omogućuje turistički doživljaj osobama s tjelesnim invaliditetom, Jaska i Črnomelj postali su pioniri među manjim mjestima uz hrvatsko-slovensku granicu.

Turistički vodič, gospodin Damir Miljković, virtualno je sudionike radionice proveo po turi u Jaski i Črnomlju i predstavio sve glavne elemente projekta kulTura, a gospodin Siniša Kekić, osnivač “TravAbled-a”, prve turističke agencije specijalizirane za turizam osoba s invaliditetom, govorio je o turi upravo iz pozicije osoba s tjelesnim invaliditetom, predstavio elemente njezine dostupnosti i predstavio više detalja o dostupnom turizmu.

Na webinaru su sudjelovali predstavnici i zainteresirani članovi udruga za osobe s tjelesnim invaliditetom iz Hrvatske i Slovenije.

Snimku digitalne radionice pogledajte na linku.

Post a Comment

You don't have permission to register