f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
Na vrh

Nabavom mobilnih rampi omogućen pristup osobama s tjelesnim invaliditetom na ruti kulTure u Jastrebarskom

U sklopu projekta „Baština Jaske i Črnomlja također može biti ‘cool’. Za sve.“ Akronim projekta: kulTura nabavljene su mobilne rampe za svladavanje visinske razlike stepenice i olakšani pristup teško pokretljivim osobama i osobama u invalidskim kolicima na ukupno 9 lokacija u Jastrebarskom, od čega na 3 lokacije objekata kulturne baštine, 5 lokacija ugostiteljskih objekata koji se nalaze na turističkoj ruti kulTure i Info centru Jaska.

Projekt kulTura zamišljen je kao pilot projekt u Jastrebarskom i Črnomlju s ciljem širenja na ostale male gradove prekograničnog područja s jednako neprepoznatljivom kulturnom baštinom, a pogodnom za turistički razvoj. Osnovna ideja kulTure je na jednostavan, ali autentičan i inovativan način predstaviti bogatu kulturnu baštinu malih prekograničnih gradova kroz obilazak objekata nepokretne kulturne baštine (u Jastrebarskom 14, u Črnomlju 15). U okviru projekta oba grada osmislila su turističke ture po objektima kulturne baštine i ključnim ‘cool’ točkamazanimljivima zbog lokalne baštine, gastronomije i umjetnosti, a kao posebna ciljna skupina su upravo osobe s tjelesnim invaliditetom, stoga je bilo potrebno osigurati pristup objektima osobama u invalidskim kolicima. Također, u sklopu projekta predviđeno je stručno osposobljavanje lokalnih vodiča-interpretatora za vođenje osoba s tjelesnim invaliditetom.

Provedbom projekta očekuje se predstavljanje i pozicioniranje Jastrebarskog kao grada prilagođenog turistima s posebnim potrebama, te stjecanje atraktivnog prekograničnog turističkog proizvoda koji će privući posjetitelje.

Popis svih lokacija na kojima su postavljene mobilne rampe nalazi se u tablici:

LOKACIJA ADRESA
1. Franjevački samostan i crkva Blažene
Djevice Marije
Ulica bana Tome Erdödya Bakača 53, 10 450 Jastrebarsko
2. Bačvarski obrt obitelji Golub Dr. Franje Tuđmana 16, 10 450 Jastrebarsko
3. Crkva Sv. Nikole biskupa Trg kardinala Alojzija Stepinca 1, 10 450 Jastrebarsko
4. Slastičarnica Jaska Ulica Braće Kazić 7, 10 450 Jastrebarsko
5. Restoran K Lojzeku Trg J. J. Strossmayera 12, 10 450 Jastrebarsko
6. Cafe Cafe Trg J.J. Strossmayera 4, 10 450 Jastrebarsko
7. Caffe bar Haustor Ulica Braće Kazić 12, 10 450 Jastrebarsko
8. Caffe bar Urban Dr. Franje Tuđmana 14, 10 450 Jastrebarsko
9. Info centar Jaska Vladka Mačeka 2, 10 450 Jastrebarsko

 

Post a Comment

You don't have permission to register