f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me
Na vrh

Kroz EU projekt kulTura obnovljena Ulica Mirana Jarca u Općini Črnomelj

U petak, 6. prosinca 2019. godine načelnik Općine Črnomelj Andrej Kavšek i zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog Stipe Bučar službeno su otvorili Ulicu Mirana Jarca i dio Ulice Lojzeta Fabjana koje su obnovljene u sklopu EU projekta “Baština Jaska i Črnomlja također može biti i ˈcoolˈ. Za sve.”

Otvorenje je održano u sklopu manifestacije “Zabava u gradu 2019.” na Petrovu trgu u Črnomlju. Na programu svečanog otvaranja sudjelovali su učenici Glazbene škole Črnomelj i članice pjevačke skupine OŠ Milke Šobar Nataše nakon čega je uslijedila predstava za djecu, a Sveti Nikola podijelio je prigodne poklone djeci.

Naime, kroz projekt kulTura, predviđena je obnova podnih površina gradske jezgre Črnomlja, od Trga svobode i platoa ispred crkve Sv. Petra do trga ispred crkve Sv. Duha te Ulice Lojzeta Fabjana. Tijekom 2018. godine provedena su opsežna arheološka istraživanja nakon čega su započeli radovi na uređenju Ulice Mirana Jarca i dijela Ulice Lojzeta Fabjana. Osim infrastrukturnih radova, postavljena je nova javna rasvjeta te je taj dio gradske jezgre obnovio svoj povijesni izgled. Radovi na obnovi podnih površina na dijelu platoa između crkve i banke, kako je predviđeno projektom biti će u potpunosti dovršeni u ožujku 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta „Baština Jaske i Črnomlja također može biti ’cool’. Za sve.“ kojeg provode Grad Jastrebarsko i Općina Črnomelj iz Slovenije, u suradnji s projektnim partnerima Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog, Razvojno informacijskim centrom Bela krajina, Fakultetom za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, Libertas međunarodnim sveučilištem te drugim pridruženim partnerima iznosi 1.316.243,02 eura od čega iz Europskog fonda za regionalni razvoj osiguran je iznos od 1.118.806,54 eura (85% sredstava). Projekt se provodi 30 mjeseci, odnosno do 31. prosinca 2020. godine.

Post a Comment

You don't have permission to register