f
s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Follow Me

Zagreb
Oblačno
  • hr
  • sl
Na vrh
Image Alt

PRAVILA PRIVATNOSTI/ POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Svrha i pravni temelji za obradu osobnih podataka

Ova Pravila privatnosti uređuju način i opseg postupaka prilikom korištenja Internet stranice www.kul-tura.hr. Osobni podaci se obrađuju u skladu s Uredbom EU 2016/679 Europskog parlament i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka od 27. travnja 2016. godine (dalje u tekstu Opća Uredba). Korištenjem Internet stranice korisnik potvrđuje da shvaća, prihvaća i suglasan je sa svim odredbama ovih Pravila privatnosti (dalje u tekstu Pravila). Pravila se u svakom trenutku mogu promijeniti ili dopuniti bez upozorenja ili obavijesti. Uporabom Internet stranice nakon promjene ovih Pravila korisnik potvrđuje da je suglasan s promjenama.

Prikupljanje podataka

Grad Jastrebarsko može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja Internetskih stranica, te IP adresa koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Osobne podatke prikupljamo u određenu i zakonitu svrhu te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drukčije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika. Navedene svrhe, u skladu s našim obvezama i davanjem privole uključuju:

• prikupljanje osobnih podataka radi praćenja statistike o korištenju aplikacije s ciljem boljeg funkcioniranja svih značajki internetskih stranica i omogućivanja boljeg korisničkog iskustva

• prikupljanje i obradu osobnih podataka radi davanja odgovora na zaprimljene upite

• prikupljanje i obradu osobnih podataka radi odgovaranja na zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama

• prikupljanje i obradu osobnih podataka radi sudjelovanja na našim aktivnostima, edukacijama i radionicama.

Zaštita osobnih podataka

Prikupljeni osobni podaci se obrađuju na način da se osigura odgovarajuća sigurnost i povjerljivost te se poduzimaju sve mjere u svrhu zaštite istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka. Kako bismo zaštitili osobne podatke, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti, ograničavamo pristup osobnim podacima samo onim zaposlenima koji trebaju znati te informacije kako bi pružili usluge.

Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole za neku svrhu, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. Sukladno Općoj Uredbi na zahtjev omogućiti ćemo vam uvid u vaše osobne podatke kojima raspolažemo, način obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanje istih.

Korištenje kolačića (cookies)

Na Internetskoj stranici www.kul-tura.hr koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj (server) putem kojeg davatelj pristupa Internetu (ISP) i prikazuje web stranicu. Kolačići nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje kolačić na poslužitelj Internetske stranice prilikom povratka korisnika na njega. Na internetskoj stranici www.kul-tura.hr koriste se tehnički kolačići (obavezni, ne mogu se isključiti) koji su nužni za funkcioniranje Internet mjesta te marketinški kolačići (mogu se isključiti) koji omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg Internet mjesta.

Što su kolačići (cookies)

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj Internet stranici da prepozna vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno UREDBI (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Općoj uredbi o zaštiti podataka), Zakonu o provedbi Opće uredbe, Zakonu o elektroničkim komunikacijama, treba nam vaša privola.

Kolačići treće strane

Internetska stranica www.kul-tura.hr koristi sljedeće kolačiće treće strane:

• Google Analytics, servis koji nudi uslugu web analize (analiza posjeta stranice) koju pruža Google Inc. Prilikom Vaše posjete ovoj web stranici Google Analytics koristi kolačiće za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodataka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr. Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/600 4245?hl=hr

Kako prihvatiti kolačiće ili odbiti kolačiće

Odabirom opcije „Prihvaćam kolačiće“ dopuštate pohranjivanje svih gore navedenih kolačića na vaše računalo ili mobilni uređaj. Također, možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj Internetskoj stranici, no to može utjecati na njezinu funkcionalnost. Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu stranice.

Kontakt informacije

Ukoliko imate pitanja vezana za obradu Vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava možete se obratiti službeniku za zaštitu osobnih podataka putem mail adrese: [email protected]

You don't have permission to register